4. brigádu rychlého nasazení navštívil zástupce náčelníka Generálního štábu generálporučík Miroslav Hlaváč

V úterý 12. ledna navštívil žateckou posádku zástupce Náčelníka Generálního štábu Armády České republiky generálporučík Miroslav Hlaváč. Hlavním účelem jeho návštěvy bylo posouzení stavu rozvoje nemovité infrastruktury, seznámení se se stavem modernizačních projektů a stavem implementace nových spojovacích a velitelsko-štábních vozidel KOVS, KOVVŠ, která byla v minulém roce dodána. Zejména tato vozidla budou základem nové moderní architektury spojení nejen u 4. brigády rychlého nasazení, ale také brigádního úkolového uskupení na základě 4. brn.  

Velitel brigády plukovník Josef Trojánek v úvodu návštěvy pana generálporučíka seznámil s plánem činnosti 4. brn na rok 2021, stavem postupného doplňování personálem, materiálem a technikou, které 4.brn požaduje pro kvalitní plnění stanovených úkolů. Dále klíčoví funkcionáři Velitelství 4. brn doložili stav plněných úkolů v oblasti rozvoje a oprav nemovité infrastruktury a již zmíněné implementace nových spojovacích a velitelských vozidel na podvozku Pandur II 8×8.

V další části návštěvy generálporučík Miroslav Hlaváč osobně navštívil prostory dislokace jak jednotek velitelství, tak 41. mechanizovaného praporu. Pozornost byla věnována již realizovaným akcím, jako je rekonstrukce myčky, oprava učebního bloku, příprava garážových stání pro novou techniky, či oprava dílen pro provádění oprav techniky, ale také prohlídce prostorů, kde v následujících letech budou realizovány projekty v souladu se záměrem dalšího rozvoje posádky Žatec.

V závěru své návštěvy pan generálporučík Miroslav Hlaváč navštívil ubytovnu „Lučanská“, která byla otevřena v minulém roce po nákladné rekonstrukci a zvyšuje nejen ubytovací kapacity pro příslušníky 4.brn v posádce, ale také standard ubytování na požadovanou úroveň.