BAHNA 2021 úspěšně za námi

V sobotu 26. června se po dvouleté pauze v Brdech opět sjely desítky kusů nejen bojové techniky pozemního vojska. My jsme u toho nemohli chybět.

Pandemické okolnosti, které loňský ročník neumožnily realizovat, ten letošní omezily na vstupu pro veřejnost. Před věží, kde každoročně diváci zhlédnou atraktivní dynamickou ukázku různých bojových jednotek Pozemních sil, ale i historických spolků, se letos sešli jen pořadatelé a samotní účastníci letošního Dne pozemního vojska.

Za 4. brigádu rychlého nasazení měli ukázku připravenou Táborští a Jindřichohradečtí. 42. mechanizovaný prapor využil příležitosti a na nácvik i samotné provedení kromě profesionálů povolal i aktivní zálohy, které představovaly sesednutý prvek provádějící celý manévr, včetně násilného vniknutí do muničního skladu nepřítele a jeho následnou eliminaci.

44. lehký motorizovaný prapor z Jindřichova Hradce přivezl 4 kusy Lehkého obrněného vozidla Iveco, které je jejich hlavní zbraní. Vojáci na ukázce předvedli útok na slabého protivníka a simulovali zranění vojáka a jeho následný odsun z místa incidentu.

Komu by nestačily fotografie, může zhlédnout celý Den pozemního vojska na tomto odkaze: www.bahna.eu – naše komentovaná ukázka je v čase 3:00:00 a 3:25:00.